28/6 kvällen vid älven

Mästare i denna gren han var, vi hoppas att du har dina smaklökar kvar.
Förmodligen var det väldigt äckligt, kanske rent av helt förskräckligt.
Denna enorma mängd lök orsakade antagligen lägrets största mök. 



På kvällen så var det grill fest vid älven. från början så var det bara orienterare där så vi började spela kubb.
det spelade vi tills maten var klar och golfarna hadde tagit mat. från början fick man ett halft kött spet var så man vart ju inte mätt. men jag orkade inte gå och stäla mig i kön igen. så jag funderade på att vänta tills vi kom hem så jag kunde ta några mackor. så jag (jonas), johan ö, johan b och assar badade i älven i stället.
sedan när jag kom upp så vart jag hungrig så jag gick och tog ett lök spet för köttet hade ju varit popis.
men ledar johan sa att jag kunde ta ett kött spet också så jag tog det och käkade upp det ganska snabbt.
ganska snart efter skriker ledar johan till att det vart lök käkar tävling. själv klart stälde jag upp i grenen.
jag är en som inte bangar när det gäller mat.
reglerna vart den som käckade upp 6 eller 7 lökar så snabbt som möjligt och sedan visla.
själv klar var det jag som vann. så efter två stora lök spet så var inte min andedrekt så bra.
vissa klagade på att det stank i bilen på vägen hem.



Jonas Rinnbäck.





yeaaa


28/6 DAG13

Idag blev det Johan och Johan som fick varsin prestation, Johan Ö och Johan B, den ene fick för sin fina utklädning som Ipren mannen som med hjälp av Olle på Ukulele framförde den smärtstillande och feber nedsättande Ipren låten.

 Den andra fick för sin utomordentligt fina nedgång från städjan och flykten från Dödsbålgetingen tillsammans med Anton P.

Och så var det dagen också... Den började cirka 8:30 ( cirka en och en halv timmes sovmorgon) då de alldra flesta vaknade och började dra sig mot frukosten på Charlies. Sen cirka en timme efter uppvaknandet så bar det iväg till mot Städjan. De flesta åkte bil till Städjans botten men några pigga ungdomar inklusive jag själv( Johan Ö) sprang dit och kom fram precis samtidigt som bilarna( troligen på grund av att bilarna måste åka sjukt mycket längre på grund av Idre-fjället.

När alla var ute ur bilarna bar det iväg mot städjans topp, ungefär hälften valde att gå upp och resten sprang större delen av vägen. När vi kom upp på toppen vilade vi en stund, tog lite gruppkort och kastade lite stenar ner för berget sen bar det ner igen, återigen sprang några personer tillbaks till Idre-fjäll men de alldra flesta valde att vila ut sig i bilen på vägen hem.

Efter Lunchen hos Charlies vilade vi lite innan det var dags för läsningen, idag skulle vi göra vår egen gudstjänst som vi hade i kapellet. Det var en grupp som gjorde förbönen, en psalmerna, en evangelierna och så vidare. Det var roligt att göra en egen gudstjänst eftersom man då fick välja vad man ville ha med.


27/6 DAG12 Disco

Kvällens prestation:

Dessa två de under kvällen höll igång,
med både dans och härlig sång.
Med sprudlande glädje och glittrande glans,
de körde häftiga moves som tillsammans blev en häftig discodans


Golfarna vile ha disco med oss, och självklart var vi inte sena att haka på. Det enda problemet var att vi inte visste när, var & hur.Under middagen fick vi reda på att partyt började två timmar senare. Temat blev missmatch och enligt ledarna fick man inte komma in om man inte hade enförklaring om kläderna. Vi valde att ha en touch av orientering och sen den värsta blandningen vi kunde hitta.

Det blev för Emma: långrandiga pjyamasbyxor i rosa & vit, tvärrandigt orange linne, leopardmönstrad bh utanpå, en hög röd strumpa och en boll av håret uppe på huvudet. Karro hade: sverige-tights, lila linne, grönt linne, en randig benvärmare på benet, en randig benvärmare på armen och fjortisfrisyr.

Innan vandringen bort till golfarna blev det fotografering med proffset Kajsa som fotograf. Sen blev det en promenad bort till golfarnas stugor och där började förfesten med snöbollen. Snöbollen var en lek där man först skulle dansa med en och sen sa golfledarna stopp och då fick vi orienterare lov att ta en golfare och dom fick lov att dansa med en orienterare.
Sen blev det avfärd ner till Utsikten där musiken redan dunkade. Vid ingången var det lång kö och det var som taget ur en Hollywoodfilm. Karro fick gå in med två andra tjejer i början och Emma gick in som ett par med en golfare vid namn Felix som senare blev både discots kung och Ericas nya kärlek!
Väl inne på discot var det sjukt varmt men stämningen var på topp. Alla hoppade, dansade och sjöng så mycket som det gick. Efter ett tag gick Karin iväg och hämtade en skiva som låg i en utav minibussarna, då blev stämningen om möjligt ännu högre bland orienterarna. Vi blev som galna av "Bom Bom Na Na" och golfarna följde med i våran vackra sång. Man kunde inte vara inne där hela tiden utan ungefär efter var femte låt fick man lov att gå ut och ta luft, annars
hade alla svimmat av. Discot hade sina avslutningslåtar runt halv tolv och efter dom blev Erica discots drottning och som tidigare nämt Felix discots kung. Och sen blev det nertaggning och god natt för våran del.


Hoppas ni har det lika bra hemma som vi har det här!

Emma & Karro - discodansarna


27/6 DAG12 Höghöjdsbana, dop och disco


Idag har vi:

•·         Ätit frukost

•·         Haft läsning

•·         Gjort ikoner

•·         Ätit lunch

•·         Gått världens läskigaste onödigaste hemskaste fulaste äckligaste höghöjdsbana

•·         Fått gratis glass

•·         Badat

•·         Ätit middag

•·         Haft dop!

•·         Varit på disco




Att säga att ni hatade dem som banan byggt

Var kanske lite väl styggt.

När ni sedan klarat banan på hög höjd

Var ni nog ändå väldigt nöjd.

Vi är glada att ni kom ner och tillbaka

Och hoppas att benen slutat skaka.


  

Det var vår nominering till dagens prestation. För vi klarade världens läskigaste onödigaste hemskaste fulaste äckligaste höghöjdsbana!

  

Ha d' gött!

Hälsningar Bea och Siri J










26/6 DAG11 Njupeskär

Idag skulle vi ha vilodag var det sagt, yippie, tänkte vi - sovmorgon och inga jobbiga aktiviteter. Men icke sa nicke, vi skulle gå upp tidigt (8.00) och åka iväg nånstans vid klockan 9.00. De flesta lyckades väl masa sig upp i tid, men vi i vår lägenhet vaknade ungefär 8.50, när jag hörde vad klockan var började jag skratta, men Assars min när han fick veta vad klockan var var ganska kul.
Sen efter en väldigt snabb frukost bar det iväg, Fulufjällets nationalpark och Njupeskär (Sveriges högsta vattenfall; 92 m) var målet och där var vi efter en timme i 4 väldigt varma bilar (i alla fall den jag åkte i). När vi kommit fram så började vi gå mot vattenfallet, som låg två kilometer stig in i urskogen, i ett alldeles för högt tempo och temperatur.
Det var väldigt vackert och mysigt i skogen och efter en stund så såg man in i klyftan där vattenfallet var. Vattenfallet var väldigt mäktigt och när man gick nära var det som att det haglade från sidan, häftigt att det aldrig slutar, utan att det alltid är storm där. Jag tänkte att det vore lite kul att känna på vattnet, och plötsligt låg jag där och plumsade på sidan av det stora vattenfallet. Det var inte så kallt som det kunde verka, utan ganska behagligt faktiskt. Sen gick jag och torkade mig lite, för att sen springa upp till lite snö som låg kvar på andra sidan av bäcken/jokken.
Efter en stund så började vi gå tillbaka, fortfarande i samma dumma tempo av någon outgrundlig anledning. Ungefär halvvägs tillbaka stannade vi för att äta vår efterlängtade lunch, pastasallad som jag tyckte var helt okej, men inte alla andra med mig...
Sen kom vi tillbaka till bilarna och började röra oss hemåt igen, ganska trötta, jag halvsov fram till då Johan svängde av vägen och sa att det var baddags. Mycket skönt efter den varma minibussen. Väl tillbakakomna till idre fjäll och våra lägenheter var det läsning 15.30 med Ann-Sofie och upplevelseledarna, idag pratade vi om nattvard och dop, i pausen då vi skulle hämta ny luft gick jag till kansliet för idre 3-dagars och ritade i min bana från torsdags och pratade lite med kart-Bosse som jag mötte där.
Middag på Charlie's; tacos, vi satt utomhus i skuggan från kvällsolen, sen badade vi och åkte vattenrutschbanan. Jag och Kasper klättrade också klättervägg, kul! Sen dusch och kvällsandakt, som idag anordnades av några duktiga orienteringskonfirmander (det är min tur i övermorgon). Sen möte med morgondagens schema och dagens prestation, till mig för mitt fina bad i njupeskärsfallet! Som pris fick jag en sveaskog-kåsa och en olfar-docka J, och självklart det fina diplomet.

Och nu sitter jag här och är väldigt trött...


Puss och kram och god natt!


Min nominering:


Visst är det skönt med ett svalkande bad,

efter en varm och svettig promenad.

Från sidan såg det ut att vara väldigt kallt,

men med lite eftertanke var det kanske rätt ballt.

Dagens prestation ger vi därför till dig som varken verkar vara rädd för kyla eller vattenfall nej.





Torsten Molitor






















Lunch ute i naturen


26/6 DAG10 ETAPP3

Dagens prestation: Till Assar

Denna konfirmand borde ha en segerkrans,
För sin fina insats och totala dominans.
Han genomförde alla tävlingar kanon,
Så därför utses han idag till DAGENS PRESTATION.
GRATTIS!

'

EN TUFF OCH SVÅR TORSDAG
Det var torsdag och dags för sista etappen av idre-3dagars, finalen. Jag, Assar, som ledde med 8,5 min till tvåan fick alltså starta först eftersom det var jaktstart.  Vi gick upp som vanligt vid halv åtta snåret och hade frukost samma tid. Runt nio var det dags för avfärd och vädret såg riktigt lovande ut när solen sken och solen sken och molnen var som bortblåsta. Finalen hade samma TC som fjäll-OL hade, vilket var på Nipfjället, ungefär 8 km ifrån Idre. Temperaturen fortsatte bara att stiga och vattnet var av stort behov. Jag hade redan från början bestämt mig för att ta det lugnt eftersom jag hade erfarenhet om att det var extremt svår terräng här uppe. Och det var precis vad jag gjorde. Men trots men gigantiska försiktighet bommade jag nästan på varje kontroll och blev lite orolig ifall killen bakom skulle komma ikapp. Men så blev det inte, jag gick i mål som totalsegrare i mitt första Idre-3dagars. Det var dessutom inte bara jag som presterade som totalsegrare av konfagänget, utan också Frida i D16 och Kristin D14.  När vi hade lämnat TC och var tillbaks i Idre fjäll igen hade vi läsning och sedan prisutdelning. Själv fick jag en fin Idre tröja som jag säkert kommer att använda flitigt.        Efter kvällsmaten hade ledarena berättat att vi skulle gå ett "spår" med våra kära vänner golfarna. Alla var väldigt nyfikna om vad det kunde handla om eftersom ledarna hade varit väldigt hemlighetsfulla om hur det hela skulle fungera. Men tillslut var det dags för oss att samlas, med golfarna, utanför skidstadion vid en parkering. När vi hade väntat i kanske fem minuter på att något skulle hända kommer en halvnaken superhjälte liknande figur som var inrullad av folie under ett par dinosaurie kallingar. Han berättade att vi skulle hitta en viss "Kent" som hade tagit hans bilar. Vi blev indelade i lag och började vår jakt. Vi fick göra massor av olika sorters uppgifter som tillslut gav oss en ledtråd vad Kent kunde gömma sig. Efter en och en halv timme av svett, skratt och tårar kunde vi äntligen hitta Kent och han gav upp nästan direkt och han gav oss stöldgodset. Det visade sig att det såklart inte var riktiga bilar utan godis liknande bilar som delades ut till "vinnargruppen". Det kunde man ju i och för sig misstänka lite innan.  Det blev alltså en helt fantastisk dag med varmt och soligt väder samt roliga lekar. Tyvärr blev inte natten lika lyckad...
Av Assar








Karin och Bea mot mål.













25/6 DAG9 ETAPP2

Etapp 2 under Idreveckan bjöd på medeldistans vid gamla skidskytteanläggningen.
Mer öppen terräng än tidigare och "lite" lättare orientering. Återigen var de mestadels brunbildsfärdigheter som ställdes på prov.

Värmen hade verkligen slagit till i Idre nu och detta gjorde tävlingarna extra tuffa. Som tidigare dagar var några nöjda och några mindre nöjda.





24/6 DAG8 Etapp1

Dagens prestation: Frida H

Jag blev dagens barn idag. Det var roligt.
Här är det skoj och roligt =). Dagen blev lite som en revanch för mobilen gick sönder igår.
Loppet gick bra för mig, felfritt nästan hela vägen. Några få 30sekunders bommar o lite segt till sjätte,Men de jättekluriga var kul och gick bra. Jag själv tyckte inte att det var svårt och benen kändes inte ens av den jobbiga stigningen upp på fjället.
Det var pinsamt att tala om för mamma att telefonen hade gått sönder.
Jag var stolt idag =)

/Frida H










Här kommer lite bilder från dagen:


Grabbarna värmde upp med en mini-knat-bana.


Ledar-Kajsa tyckte det var kluriga banor.


Ledar-Helene var arg på sig själv för att hon hade glömt pengar till kaffe i markan.


Dagens lavinrisk var måttlig. Vilken tur!!! ;)


D14 tjejerna


Frida gjorde ett strålande lopp som ledde till både seger och dagens prestation.


Ledar-Johan sprang på fel sida av upploppet.


23/6 DAG7 Sprint

Dagens prestation: Ida.

"Dagens prestation går till en tjej med ruskigt hög ambition.
Hon satte idag ett nytt OL-mode,
tur att hon inte ramlade gjorde.
Hon var imponerande duktig som höll sitt vad.
Dagens pris blir ett presentkort på ett inomhusbad."



Kl 7.30 var de frukost på Charlies. Sedan var det avfärd mot Nipfjället där ol-sprinten skulle äga rum. Dagens höjdpunkt var att upplevelseledarna skulle vara med och tävla. (5 tjejer mellan typ 16-20 år) som aldrig hade orienterat förr. Endast två av dem visste om vad som skulle hända och det var otroligt kul att se de återstående tre tjejernas ansiktsuttryck när de kom till TC och insåg att de skulle tävla i orientering. De var något chockade och väldigt sura på sina kompisar för att de inte berättat något för dom. Och de var ute ett tag men de gick betydligt bättre för dem än jag trott, och de tyckte det var roligt, vilket glädjer mig. Cissi (en av ledarna) har nu bestämt sig för att börja träna, hon insåg att hon hade väldigt dåligt kondition ;

En del av oss andra "införde ett nytt ol-mode" som de stod i mitt diplom. Några killar sprang i badbyxor och jag själv hade bikini. Obehagligt många sa att de såg ut som om jag sprang naken.

Loppet gick väl sådär för mig, de var skala 1:5000 vilket jag är väldigt dålig på, jag springer alltid för långt. Men jag ska inte klaga, jag får väl nöja mig med att få dagens prestation för min klädnad. Det var i alla fall kul att springa i bikini.


Lucnhen bestod av kassler och färskpotatis. Läsningen började 15:30 och vi målade trafikskyltar med de 10 budorden. Min grupp gjorde nr 5: Du skall icke dräpa. Det blev en gubbe som var hängd och en annan gubbe som riktade en pistol mot honom, och ett rött streck över skylten.


Mat på Charlies kl 18 och det var spagetti och köttförssås.

Efter det var det konfakamp som innebar frågesport och tjejkvintetten (upplevelseledarna) vann den med 11p av 13 möjliga.

Sedan  fick jag "dagens prestation" och ett par shorts och ett gratisbad som pris.


På andakten var det bara vi orienterare och det blev några psalmer, sedan var den slut.

Det var en underbar dag med både massor av sol och regn, och både bra och dåliga resultat.

Jag syftar mest på vinnarna och upplevelseledarna, de kom in tyvärr sist, men med leende på läpparna.


Puss och kram från mig  Ida Wadman



Ida påväg mot mål



Sprint i klurigt område på fjället.


Fredrik spanar på tävlingsområdet.




Jonas i solen.


Johan laddar inför start.


Kristin hittar kontrollen =)




Linnea i fullfart.


Assar var lättklädd.


...Kasper också...


Linnea mot sista kontrollen.

LÄSNING:








21/6 DAG6 Fjällorientering

Jaha, dagens prestation tydligen. Ja där ser man. Det var väll kanske inte en riktig prestation men ändå. Jaja jag skriver väll lite här då. Dagen ja........hmm vad gjorde vi. AAH det var ju tävling, fjäll-OL. Första dagen på Idreveckan. Men det började med morgonen. Kl  07.30 var det frukost, så det var lägga sig lite tidigare som gällde kvällen före, (sen så kan man ju diskutera hur bra vissa sov sen på natten, nåja. Jag är oskyldig.)
Jag hade blivit informerad kvällen före om att min buss gick 10 ÖVER 9, och den första 10 i 9. Men sen när man står där halvt färdig så hör man: Fredrik, du ska med på tio i bussen. Det var bara att ta skorna i handen och springa upp till bussen. Sedan körde vi förbi två renar när vi kom ut på vägen. Häftiga djur. Inte ett dugg rädda var de.
Sedan fortsatte vi mot Nipfjället, där tävlingen skulle gå. Mitt första intryck var att tävlingen var ganska liten. Som en vanlig gästriketävling. Målet låg fint med hela naturreservatet "Städjan-Nipfjället" framför näsan. Man kunde ana några kontroller i sluttningen på andra sidan bäcken. Starten var precis vid målet så uppvärmning skedde på plats. J
ag hade Assar 3 min bakom mig så jag tjuvkikade lite på honom när han värmde upp. Sedan såg man hur alla sprang, nästan hela vägen fram till första kontrollen, det var bara att knata på med gott humör. Resultatet blev att man var snabbast till ettan. :D. Sedan skulle man rakt över fjället, ha några kontroller och springa tillbaka igen. Hur det gick på tillbakavägen behöver vi inte prata om.

Någon dusch fanns där inte, för de fick inte släppa ut vatten i naturreservatet, vi åkte tillbaka till stugan och duschade, sedan var det lunch. Halv 4 var det dags för läsning i "Krypljungen" som rummet heter. Vad vi gjorde minns jag tyvärr inte. Men det var väll måla lite, rita lite, lyssna lite, och brainstorma på vita tavlan om något ämne. Efter läsningen så var det middag på Charlies. Sedan gjorde vi säkert något kul på kvällen som jag inte kommer ihåg, (Jag skrev det här en vecka senare så jag har lite att skylla på)

Och just ja, prestationen, ja när man var där uppe på kalfjället så hör man helt plötsligt bakom ett hörn: PIIIIIIIP.      PIIIIIIIP.    PIIIIIIIIIP. Ganska högt. Det lät precis som en hög sportident enhet. Jag såg hur några vilsna stackare börjar springa mot ljudet. Jag måste ju erkänna att jag också funderade över ljudet, jag var inte allt för långt ifrån kontrollen som jag skulle ha. Men då plötsligt flyger sportident-enheten iväg. Det visade sig vara en fågel.

Det borde jag nästan kunnat ha förstått i och med att det var emit brickor på tävlingen. :D:P

/Fredrik!!!


Bilder från midsommar





















20/6 Dag 5

Dagens prestation gick idag till Anton Persson.

Idag har det varit en ren slappdag. Sovmorgon till klockan 8.50, sen frisbeekastning upp till Charlies. Efter en som vanligt god frukost fick vi gå ner och fortsätta med våra bibelstudier i Krypljungen. Våra bioaffischer avslutades och vi fick presentera vår "film". När vi lekt några lekar utan förståelig mening var det lunch, bakad potatis med kycklingsås. Kocken hade tyvärr glömt köpa in mer mjölk, men det gick med saft också.
Sen började den obligatoriska städningen. Dammsugning, diskning, tvättning av underkläder och svettiga träningskläder. Men vi klagade inte, på med lite rolig musik och det var precis lika kul som att göra nåt annat. Efter det gick vissa av oss och  badade och andra bara låg och sov. Sen spelade min stuga minigolf, och det är där dagens prestation kommer in.
Jag kan ju börja med att säga att minigolf inte riktigt är min starka sida... Men jag vann i alla fall på ett sätt, jag fick mest poäng! En väldigt prestigefylld tävling, med en periodvis väldigt hård koknurrens. Tillslut drog jag det längsta strået och blev klart sist. Givetvis skyller jag detta på min klubba, som inte var den bästa. Nångång vid 8:e hålet märkte jag att den var aningen böjbar, men skrattade mest åt det. Lite senare, när jag stod och lutade mig mot den, gick den helt plötsligt av på mitten och jag föll i backen. Väldigt förvånad reste jag mig upp för att mötas av sju gapskrattande lägenhetskompisar. Jag försökte genomföra de sista hålen med min något avkortade klubba, men det var inte särskilt lätt. Med nedböjt huvud och ordentligt röda kinder fick jag gå in i sporthallen och förklara vad som hänt, fast fick som tur var ett leende och ett "det gör inget, klubborna är gamla" av kassörskan.
Denna händelse resulterade alltså i att jag fick dagens prestation och dessutom Johans gamla IFK Lidingö-tröja, vilket gjorde mig överlycklig, eftersom jag samlar på orienteringströjor. Så skulle in ha en klubbtröja över så skicka den till:

Anton Persson
Y.Gällareböke 4058
285 93 MARKARYD.

Nej, nu ska jag gå och "sova". Godnatt:)








19/6 DAG4 Dagens prestation

Midsommarafton började såsom de andra dagarna med morgongympa. Efter frukost var det dags för läsning. Vi delades in i par och fick varsin text ur bibeln som vi skulle presentera med en bioaffisch. Det blev mycket fina bilder med mycket färg.

På eftermiddagen var det dags att träna. Det var enligt många den roligaste träningen hittills, så tycker även jag. Det var rolig och klurig orientering, det lönade sig att gå på vissa sträckor.

Kvällsaktiviteten var Konfakamp. Alla var taggade och kom på lagnamn, hejarramsor och lagklädsel. Olyckligtvis lyckades tre av fyra lag oberoende av varandra komma på samma idé; underställ och badkläder/ underkläder. Det blev fint i alla fall. Vi skulle bygga en egen midsommarstång och sedan dansa runt den. Kreativiteten och fantasin flödade och det midsommarstångarna var av olika material, allt ifrån skidor till gurkor till städborstar. De två landslagslöparna Lena Eliasson och David Andersson var domare och bedömde våra framföranden.

Efter mycket skratt och i otroligt snygga kläder begav vi oss till kapellet för andakt. Denna gång var det med nattvard.

Sedan gick vi till stugorna och samling med information. Trots att det var midsommarafton hade vi inte ätit någon midsommarmat, så i stuga E, mix-stugan, blev det sill och potatis.

"Med stort mod och säker ton,
visade denna tjej vår svenska tradition.
Med vackert och fint spel,
räddade hon kanske sitt lag en del."


/Karin Friström, dagens prestation.



Karin Friström

18/6 DAG 3 dagens prestation

Dagens prestation gick till Kristin och Frida efter bra insats på dagens intervaller.

"Utan varken karta eller kompass,
genomförde dessa tjejer ett utmärkt pass.
Med härlig inställning från start,
höll de bra klass och hög fart!"



Dagen började med morgongympa 07:50. Vi spelade freesbee. Ganska snart var det dags för träning med inriktning på stafett och fart. Åtta stycken ställdes upp på startlinjen för att springa sträcka ett. När starten gick rusade alla förbi startpunkten och åt helt fel håll. Den första som kom på det var Anton som vände snabbt, men för vissa blev det en lång sväng extra. Efter ca 10 minuter bland mossar och ljung kom löparna tillbaka och växlade över till nästa. Efter tre rafflande sträckor blev resultatet att Torstens och Kaspers lag delade på segern. När alla hämtat andan gick vi över till en intervall övning, som gick ut på att man skulle lista olika ord. Man korsade en tungsprungen myr mellan ledtrådarna, om man klarade det efter första ledtråden fick man 3 poäng, den andra 2 poäng och den sista 1 poäng.  Alla sprang som tokar fram och tillbaka samtidigt som det rådde livlig tankeverksamhet.

På eftermiddagen hade vi konfirmationsläsning med temat ondska och rädsla. Vi åt en härlig middag med ris och kyckling och sen blev det lekar i sporthallen med golfarna(!). Den knäppaste leken var när en ledare sa två kroppsdelar och man i gruppen skulle hålla dem mot varandra. Efter en kvart var alla hoptrasslade med varandra.


Vi gick till kapellet på andakt och sen hade vi samling i en av lägenheterna. Där utnämndes dagens prestation. Motiveringen till priset var att man, utan karta och kompass, genomfört ett bra träningspass. Först förstod ingen vem som fått det, alla hade ju haft karta när de sprang stafetten. Vi fick varsitt diplom och ett par shorts och då förstod vi att vi gjort vårt bästa på intervallerna.



Kristin



Frida

/ Kristin Olovsson och Frida Sandberg  



Fler bilder från dagen:

Startfältet påväg i helt fel riktning



Roliga lekar


18/6 Dag 3

Dagen började med frisbeegolftävling mellan konfakamplagen. Många skyllde på att frisbeen var dålig, jag gissar på handhavande fel.

Efter en brakfrukost hos Anna uppe på Restaurang Charlies så väntade laddning inför dagens träning. Den bestod av stafett och intervallträning. Mer info kommer från Frida S och Kristin som vann dagens prestation för härlig inställning på träningen.

Eftermiddagen bestod av läsning med präst Ann-Sofie, som berömmer konfirmanderna rejält.
Middagen som denna gång Fredrik fixade åt oss bestod av kyckling, ris och currysås.

Eftersom de har regnat så gott som hela dagen hade vi bokat inomhushallen till orienterarna och golfarna för lite kvällslek. Bilder kommer under morgondagen.

Nu är de dax att sova

Hälsningar LedarJohan

17/6 DAG 2

Dagens prestation gick till Olle.
"Lägrets första prestation går till en kille som hade behövt galon.
För han hade fått för sig att forcera
genom metervis med lera!
Dagens mest fantastiska teknik
ger en åktur i bilen som tillhör Per Spik."




Efter en alldeles för dålig sömn, skulle man ju såklart plågas med jägarmarsh upp till charlies. Förvisso ingen lång sträcka men för den trötta blir den kortaste längden lång. Frukost behövdes!

Det fick en att inte gnälla allt för mycket över dagens träning: En 8,5 kilometers bana runt städjan. Jag ska vara ärlig och erkänna att jag bara genomförde cirka 8000 av de meterna. Loppet inleddes utan kompass då min låg bortglömd och ensam på köksbordet. Men har man inte tur? Det visar sig att mr Johan hittat sin ett års borttappade kompass och kunde med gott samvete låna ut den till mig (all eloge till johan).
Loppet hade börjat dåligt och jag fick helt plötsligt en sorts löpchock som tände till mig ordentligt; vi alla var lovade varsin glass av ledarna om 15 av oss lyckades spika den sista kontrollen. Jag ansåg detta vara en av mina specialiteter och gav mig därför ner i en rasande fart för backen. På skrå skulle jag ta mig till två gölar med en liten bäck rinnandes neråt. Så jag stannade till ett par gånger och lyckades till slut höra vatten forsa. Glad blev jag förstås. Mindre glad kanske när jag ser att kontrollen ligger belägen på fel sida av gölen. "Vad är baktanken med detta?" tänkte jag. Var man tvungen att korsa gölen för att det skulle räknas som spik? Jag chansade och gav mig ut i den svinkalla dyn. Botten var underlig. Grön och mjuk.



Olle Forsberg, dagens prestation och dagens spik!!




Andra bilder från dagen:






16/6 DAG 1

Dagen började med morgonjympa, fotboll i olika former, innan frukost på Charlies.

Under förmiddagen tog prästen Ann-Sofie hand om ungdomarna medan vi orienteringsledare förbedde eftermiddagens orienteringsträning. Läsningstiden bestod mycket av namnlekar, vilket förmodligen var mest nödvändigt för prästen då de flesta av ungdomarna redan kan varandras namn.

Efter en god lunch, korvstroganoff och ris, väntade äntligen lägrets första riktiga träningspass! :)
Ungdomarna tog sig igenom den 5km långa banan runt fjället med bravur.

Redan andra kvällen började kocken Fredrik fjäska för oss och bjöd på hamburgare med bröd och klyftpotatis till middag.

Under kvällen tog "upplevelseledarna" hand om våra konfrimander och lekte "McDonalds"

Därefter väntade kvällsfika och sängen efter förhoppningsvis en lagom tuff och givande dag.

/Helene


15/6 Snö i Idre

Nu inväntar vi de sista deltagarna som kommer med Helene. Vi andra har installerat oss i lägenheterna.

De blåser kraftigt och ryktena gick om att de hade snöat imorse, i alla fall ligger de vitt uppe på Städjan.
Ikväll blir de första aktiviteterna för deltagarna och imorgon kör vi igång med läsning och orientering.




Johan

Dags att packa

Glöm inte:
Träningskläder minst två omgångar
En omgång väldigt oömma kläder
Löpar-, inomhus-, och orienterings skor
Överdragskläder och ombyteskläder
Liten ryggsäck
Vätskebälte
Sängläder
Handduk
Stövlar eller grova kängor
Badkläder
Superställ minst två omgångar
Regnkläder
Ev. mediciner
Varma kläder
Papper och penna
Tvättmedel (samt 5 kr till tvättautomat)
Mössa och vantar
Vita underkläder till konfirmationen
Idrottstejp

Bra att ta med:
Kamera
Fickpengar
Spel
Myggmedel





Träningströja

Så här ser träningströjan ut!








Påminnelse till anmälan Idretävlingarna senast imorgon 9 juni

Kom ihåg att anmäla Er till de tävlingar ni vill springa i Idre under konfatiden. Ni anmäler Er själva i klubben online
senast 9 juni !!!

Ni väljer självklart själv vilka tävlingar Ni vill springa. Tidigare år har de flesta valt att springa alla 5 tävlingar.

21 juni  Fjäll-OL   (kalfjällsorientering, lite längre banor än normalt. Oftast superläckert)

22 juni  Sprint-OL ( i år kommer den också att avgöras på kalfjället)

23-25 juni ( 3-dagars med lång, medel och jaktstart som tävlingar)

RSS 2.0